Өңдеу өнеркәсібіндегі тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар

  • Мақсаты: студенттерді тағамдық және биологиялық белсенді қоспалардың заңнамалық және нормативтік базасымен, тамақ өнімдерін өндіруде тағамдық қоспаларды қолдану ерекшеліктерімен таныстыру және зерттеу. Мазмұны: Қайта өңдеу өнеркәсібінде биологиялық белсенді қоспалар өндірісі туралы жалпы мәліметтер. ББҚ жіктелуі. Тағамның сыртқы түрін жақсартатын заттар. Тағамның құрылымы мен физика-химиялық қасиеттерін өзгертетін заттар. Азық-түлік шикізаты мен дайын өнімдердің микробтық және тотығу бұзылуын бәсеңдететін тағамдық қоспалар.Тағамдық қоспаларды өндіру, тағам өнімдерінің дәмі мен хош иісіне әсер ететін сыртқы түрін жақсартатын, құрылымын және физика-химиялық қасиеттерін өзгертетін заттар.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top