Санитария және тамақтану гигиенасы

  • Мақсаты: тағамның сапасы, қауіпсіздігі және адамның физиологиялық қажеттіліктерін қанағаттандыру қабілеті оның гигиеналық нормативтері мен санитарлық нормаларына сәйкестігімен анықталады. Мазмұны:Санитарлық-гигиеналық бағалау нормалары, санитарлық-гигиеналық бағалаудың негізгі критерийлері, өңдеу өнеркәсібінің өнімдеріне, сақтауға, тасымалдауға және өткізуге қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар. Кәсіпорындар шығаратын өнімдерді санитарлық-гигиеналық бағалау. Өңдеу салаларының өнімдерін санитарлық-гигиеналық бағалауды қолдану. Сапа көрсеткіштерін анықтау үшін әдеттегі сынақ әдістерін түсіну.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top