Тамақ өнімдерінің химиясы

  • Мақсаты: тағам туралы түсінік қалыптастыру және тағам ұғымын химия тұрғысынан түсіндіру. Мазмұны: Тағамдық шикізат пен дайын өнімдегі заттардың химиялық құрамы мен қасиеттері, олардың құрамдас бөліктерінің функционалдық және технологиялық қасиеттері, физика-химиялық, биохимиялық және микробиологиялық өзгерістердің механизмдері, сонымен қатар өңдеу және сақтау кезінде шикізат пен тамақ өнімдерінің қасиеттерін тұрақтандыру. Шикізат қасиеттерінің физика-химиялық көрсеткіштері, олардың тамақ өнімдерінің сапасын қалыптастырудағы рөлі.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top