Тамақтану биохимиясы

  • Мақсаты: тағамның негізгі компоненттерін: ақуыздарды, липидтерді, көмірсуларды, дәрумендер мен минералдарды түрлендіру түрлерінің, қасиеттері мен нәтижелерінің сипаттамаларымен таныстыру. Мазмұны: ағзаның химиялық құрамы. Ақуыздар. Денедегі құрылым, қасиеттер, функциялар. Тамақтанудағы рөлі. Витаминдер. Көмірсулар. Құрылымы, қасиеттері, тамақтанудағы маңызы. Липидтер және олардың алмасуы. Зат алмасу және энергия. Көмірсулар алмасу. Ақуыздар мен аминқышқылдарының алмасуы. Биологиялық белсенді заттар. Тамақтанудың физиологиялық негіздері. Ақуыздарды талдау. Ақуыздардың қышқыл гидролизін зерттеу. Липидтер. Липидтердің ерігіштігі және эмульсия түзілуі.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top