Өсімдік шаруашылығы өнімдерін микробиологиялық бақылау

  • Пән өсімдік тектес тағамдардың микробиологиясын зерттейді. Астық, жарма, ұн, макарон, нан, кондитерлік өнімдердің микробиологиясы, жемістер мен көкөністердің эпифитті микрофлорасы кеңінен қарастырылады. Микроорганизмдердің тіршілік әрекетінің заңдылықтарын, олардың өнімдердің бүліну үдерістеріндегі рөлін және өсімдік шикізатынан өнімдер өндіру кезінде жүретін микробиологиялық үдерістердің мәнін зерттейді. Өсімдік шикізатынан алынатын тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мен тағамдық құндылығын санитарлық-эпидемиологиялық бақылау. Мәдени өсімдіктерде кездесетін ең көп таралған патогенді микроорганизмдер зерттеледі.
  • Образовательная программа 6B07203 Тағам қауіпсіздігі
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top