Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07203 Тағам қауіпсіздігі в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Өндірістегі, қайта өңдеудегі және сақтаудағы қауіптерді систематикалық идентификациялау, бағалау және басқару арқылы тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқару саласында теориялық және практикалық білімі бар кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тамақтану гигиенасы
Химия
Физика
Тағам өнімдерінің контаминациясы
Жоғары математика
Тамақтану биохимиясы
Аналитикалық және физколлоидтық химия
-
2 Оқу жылы
IT және цифрлық мәдениет
Инженерлік және компьютерлік графика
Техносфералық қауіпсіздігі
Мал шаруашылығы өнімдерін микробиологиялық бақылау
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін микробиологиялық бақылау
Кәсіби табыстылық менеджменті
Азық-түлік өнімдері өндірісі технологияларының теориялық негіздері
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері және құқық
Шетел тілі 2
Тағам микробиологиясы
-
3 Оқу жылы
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Азық-түлік инженериясының принциптері
Азық-түлік өнімдерінің сапасын басқару
Азық-түлік өнімдерінің стандарттары және техникалық реттеу
Тағамдық токсикология
Өсімдік шаруашылығы өнімдері өндірісінде сапаны басқару
Тағам өнеркәсібі салаларының жалпы технологиясы
Теңдестірілген тамақтану негіздері
Бизнес жоспарлау
Тағамдық қоспалар
Мал шаруашылығы өнімдері өндірісінде сапаны басқару
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
-
4 Оқу жылы
Мал шаруашылығы өнімдерін сақтау және қайта өңдеуде сапаны қамтамасыз ету
Мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын сараптау
Мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын және қауіпсіздігін сынау, бақылау
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және қайта өңдеуде сапаны қамтамасыз ету
Тағамдық биотехнология
Өсімдік шаруашылығы өнімдерінің сапасын және қауіпсіздігін сынау, бақылау
Генетикалық модифицирленген тағам өнімдері
Автоматты құралдар және процесті басқару
Тағам қауіпсіздігіндегі ғылыми зерттеулердің негіздері
Азық-түлік өнімдеріне арналған ыдыс және буып-түю
Тағам өнімдерін микологиялық талдау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес азық-түлік өнімдерін сақтау, буып-түю және тасымалдау режимдерін таңдау
- Адамның дүниетанымдық, адамгершілік, өмірлік бағдарларын қалыптастыратын қазіргі заманғы маман даярлаудағы әлеуметтік-гуманитарлық ғылымдардың рөлін түсіну
- Азық-түлік қауіпсіздігі саласындағы ғылыми зерттеулердің негіздерін түсіну және ғылыми мақалалар жазу, ғылыми-практикалық конференцияларға қатысу үшін зерттеу нәтижелерін талдау
- Экономиканың қолданбалы есептерін шешу үшін математикалық талдау дағдыларына ие болу және өндірілетін өнімнің түріне байланысты қауіптерді талдауды ескере отырып, тағам өнімдерін өндірудің технологиялық процесін білу
- Азық-түлік өнімдерін сақтау кезінде жүретін физика-химиялық, микробиологиялық пен биохимиялық процестерді түсіну және физиканың, химиялық талдаудың математикасының негізгі заңдарын практикада қолдану
- Өндірілетін азық-түлік өнімдерінің рецептурасын әзірлеу және өнімнің ассортименті мен нысаналы мақсатын ескере отырып, өндірістің технологиялық процестерін бақылау
- Тағам өнімдерін өндіру кезінде және тағам инженериясы саласындағы техникалық міндеттерді шешу кезінде кәсіпкерлік ойлау және бизнес-жоспарлау саласында цифрлық технологияларды пайдалану, графикалық бейнелерді құрудың әдістерін, компьютерлік бағдарламалық пакетті пайдаланып сызбаларды құру
- Айналысқа шығарылатын тағам өнімдерінің нормативтік және техникалық құжаттамалар талаптарына сәйкестігін анықтау дағдыларын меңгеру
Ұқсас БББ
6B07203 Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы
Шоқан Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi
6B07203 Қайта өңдеу және тамақ өндірістерінің технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
6B07203 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Торайгыров университеті
6B07203 Тамақ өндірістерінің технологиясы және инжинирингі
Халықаралық инженерлік-технологиялық университеті (ХИТУ)