Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07203 Тағам қауіпсіздігі в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес азық-түлік өнімдерін сақтау, буып-түю және тасымалдау режимдерін таңдау
  • Адамның дүниетанымдық, адамгершілік, өмірлік бағдарларын қалыптастыратын қазіргі заманғы маман даярлаудағы әлеуметтік-гуманитарлық ғылымдардың рөлін түсіну
  • Азық-түлік қауіпсіздігі саласындағы ғылыми зерттеулердің негіздерін түсіну және ғылыми мақалалар жазу, ғылыми-практикалық конференцияларға қатысу үшін зерттеу нәтижелерін талдау
  • Экономиканың қолданбалы есептерін шешу үшін математикалық талдау дағдыларына ие болу және өндірілетін өнімнің түріне байланысты қауіптерді талдауды ескере отырып, тағам өнімдерін өндірудің технологиялық процесін білу
  • Азық-түлік өнімдерін сақтау кезінде жүретін физика-химиялық, микробиологиялық пен биохимиялық процестерді түсіну және физиканың, химиялық талдаудың математикасының негізгі заңдарын практикада қолдану
  • Өндірілетін азық-түлік өнімдерінің рецептурасын әзірлеу және өнімнің ассортименті мен нысаналы мақсатын ескере отырып, өндірістің технологиялық процестерін бақылау
  • Тағам өнімдерін өндіру кезінде және тағам инженериясы саласындағы техникалық міндеттерді шешу кезінде кәсіпкерлік ойлау және бизнес-жоспарлау саласында цифрлық технологияларды пайдалану, графикалық бейнелерді құрудың әдістерін, компьютерлік бағдарламалық пакетті пайдаланып сызбаларды құру
  • Айналысқа шығарылатын тағам өнімдерінің нормативтік және техникалық құжаттамалар талаптарына сәйкестігін анықтау дағдыларын меңгеру
Top