Тамақ өнімдерін өңдеудің физикалық тәсілдері

  • Бұл курста шикізатты өңдеудің электрофизикалық әдістері зерттеледі: тамақ өнімдерін инфрақызыл сәулемен өңдеу, микротолқынды тамақ өнімдерін өңдеу, жоғары жиілікті тамақ өнімдерін өңдеу, тамақ өнімдерінің электр байланыс әдістері, электростатикалық өрісте өңдеу, электрофлотация. Өңдеудің жылуфизикалық әдістері. Акустикалық тамақ өңдеу әдістері: ультрадыбыспен, импульсті және импульсті өңдеу әдістері. Өнімдерді термиялық өңдеуден кейін физикалық-химиялық қасиеттері мен биологиялық құндылығының өзгерістері қарастырылады.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top