Суды дайындаудың физика-химиялық әдістері

  • Бұл курста кәсіпорындарда тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестерінде пайдалану мақсатында судың физика-химиялық дайындау мәселелері қарастырылады. Судың қасиеттері және оның сапасына қойылатын талаптар; суды тазарту әдістері; ағарту, түссіздендіру, залалсыздандыру (хлорлау, озондау, бактерицидті сәулелендіру), тұзсыздандыру, темірсізтендіру, жұмсарту, суыту, тұрақтандыру бойынша технологиялық схемалар зерделенеді. Суды өңдеуге арналған жабдықтар: араластырғыштар, қабыршақты камералар, тұндырғыштар, ағартқыштар, сүзгілер.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top