Қой шаруашылығы

  • Пән қой шаруашылығы өнімдерін өндірудің өнеркәсіптік технологияларын зерделеуге бағытталған. Қойлардың биологиялық ерекшеліктерін, тұқымдардың зоологиялық және өндірістік немесе шаруашылық классификациясын, селекциялық-асыл тұқымдық жұмыстарын, Қазақстанда тұқымдық аудандастыру бойынша әртүрлі бағыттағы қойларды аймақтар бойынша өсіруін, қойларды қарқынды бордақылау мен азықтандыруын, жүн бағытындағы қой шаруашылығын, етті және сүтті қой шаруашылығын, ұсақ малдың ет, жүн және сүт өнімділіктерін арттыру әдістерін қарастырады.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top