Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

Пәндер

Профессии

Оқыту нәтижелері

  • Малдарды ұстау, азықтандыру, өсіру және тиімді пайдаланудың заманауи әдістері мен тәсілдерін қолдану, жемшөп, шабындық, жайылым және басқа да жемшөп алқаптарын ұтымды пайдалану және жем дайындау мен сақтаудың әртүрлі әдістерін меңгеру.
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру мен өңдеудегі заманауи ақпараттық технологияларды, жемшөп пен өнім сапасын бағалаудағы ғылымның жетістіктерін, мал шаруашылығы өнімдерін стандарттау мен сертификаттауды ұсыну, технологиялық процестерді механикаландыру және автоматтандыру қажеттілігін дәлелдеу.
  • Мал шаруашылығы саласындағы зерттеулердің қазіргі заманғы әдістерін, ғылыми-техникалық ақпаратты, мал шаруашылығындағы отандық және шетелдік тәжірибені қолдану және мал шаруашылығының әртүрлі салаларында проблемаларды кәсіби деңгейде шешу.
  • Мал шаруашылығының әр түрлі өндірістік көрсеткіштерін арттыру бойынша іс-шаралар әзірлеу және жүргізу, технологиялық процестерді басқару объектілері ретінде талдау және жоспарлау, орындаушылар ұжымының жұмысы, әр түрлі пікірлер жағдайында қаржылық және басқарушылық шешімдер қабылдау.
  • Малдардың негізгі ауруларының алдын алу, малдардың ұтымды өсімін молайту бойынша санитариялық-профилактикалық жұмыстарды ұйымдастыру және жүргізу.
  • Әлеуметтік-мәдени, экономикалық-құқықтық, экологиялық білімдері мен коммуникативтік іскерліктерді көрсете білу, қоғамның қазіргі заманғы даму үрдістерін ескере отырып, ақпараттық технологияларды қолдану.
  • Генетика, селекция және биотехнология заңдылықтарын, әдістері мен тәсілдерін қолдану, селекциялық-асылдандыру жұмысында заманауи генетикалық-биотехнологиялық әдістерді таңдауда өз көзқарасын ұсыну және қорғау.
  • Малдарды азықтандыру, өсіру және ұстаудағы өзгерістердің салдарын болжау, мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің заманауи технологияларын анықтау және нақты технологиялық шешімдер қабылдау.
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясына шешуші әсер ететін малдардың биологиялық ерекшеліктерін пайдалану.
  • Мал шаруашылығы өнімдерін бастапқы өңдеу, стандарттау және сертификаттау, мал шаруашылығы шикізатын тауартану және сараптау жөніндегі технологиялық процестерді басқару жөніндегі іс-шараларды әзірлеу және жүргізу, өнім сапасын қамтамасыз етуге арналған шығындарды бағалау, сапаны басқару жүйелерінің қазіргі заманғы нұсқаларын өндірістің нақты жағдайларына бейімдеу.
Top