Тамақтану гигиенасы

  • Пәннің мақсаты – алиментарлық фактордың халық денсаулығына әсерін зерттеу, дені сау және науқас адамның дұрыс тамақтануын ұйымдастыру қағидаттары және азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету. Пән тамақтану физиологиясы мен биохимиясының гигиеналық негіздерін, халықтың жекелеген топтарының разионалды тамақтану негіздерін, тамақ өнімдерінің тағамдық және биологиялық құндылығын және олардың санитарлық-эпидемиологиялық рөлін, тамақтан улануды және олардың алдын алуды зерттейді. Практикалық сабақтарда студенттер зерттеу жүргізеді, кәсіби қызметтің ерекшелігін, негізгі тамақ өнімдерінің химиялық құрамын ескере отырып, дұрыс тамақтану негіздерін үйренеді, халықтың денсаулығын сақтау және нығайту әдістері мен әдістерін, дұрыс тамақтанбауға байланысты аурулардың алдын-алуды зерттейді.
  • Образовательная программа 6B05111 Биология және кинезиология
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 5
Top