Нутрициология негіздері

  • Пәннің мақсаты – дұрыс тамақтанбаудың адам денсаулығына және оның өмір сүру ұзақтығына әсерін анықтау, денені детоксикациялау және рационалды тамақтану арқылы өмірлік маңызды макро және микроэлементтердің жетіспеушілігін жою арқылы денсаулықты қалпына келтіру және көптеген аурулардың алдын алу жолдарын зерттеу. Пән қоректік заттардың өзара әрекеттесуінің функционалдық, метаболикалық, гигиеналық және клиникалық аспектілерін және олардың ағзаға қалай әсер ететінін, витамин тапшылығын толтыру мәселелерін, микро және макроэлементтердің өзара әрекеттесуін зерттеуге бағытталған. Практикалық сабақтарда студенттер кәсіби қызметке арналған ерекшелік шеңберінде дұрыс тамақтанудың жеке бағдарламаларын әзірлейді, ағзаның жай-күйін диагностикалаудың негізгі зертханалық-аспаптық көрсеткіштерін талдайды, дұрыс тамақтану арқылы өмірлік маңызды макро- және микроэлементтердің тапшылығын жою үшін шешімдер мен әдістерді пысықтайды, адамның тамақтануын оның созылмалы ауруларына байланысты түзетеді және алдын алады.
  • Образовательная программа 6B05111 Биология және кинезиология
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 5
Top