Макро және микронутриенттер

  • Пәннің негізгі мақсаты – тамақтанудың маңызды компоненттері: макро және микроэлементтер туралы білім жүйесін қалыптастыру. Пән қоректік заттардың – нутриенттердің жіктелуін, олардың сипаттамасы мен ағзаға әсерін, макронутриенттер мен микронутриенттерді зерттейді. Витаминдердің негізгі топтарының күнделікті нормасы, негізгі минералдар және олардың күнделікті нормасы, майлар мен көмірсулардың ақуыздарын сіңіру процесінің негіздері. Студенттер ағзадағы қоректік заттардың рөлін, қандай тағамдардың құрамында тәуліктік қажеттілік бар екенін, физикалық белсенділік нормасын, үйлесімділікті, ағзаға нутриенттердңғ жетіспеушілігі мен артық әсерін зерттейді. Практикалық сабақтарда әртүрлі бастапқы деректерді, соның ішінде еңбек қызметін ескере отырып, қоректік заттардың күнделікті нормаларын есептеу әдістері, қоректік заттарға қажеттілікті реттеу әдістері игеріледі, бұл салауатты өмір салтының жеке стратегиясын құруға және өмір сапасын жақсартуға мүмкіндік береді.
  • Образовательная программа 6B05111 Биология және кинезиология
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 6
Top