Құс шаруашылығы, құс өнімдерін өндіру технологиясы

  • Құстардың биологиялық ерекшеліктерін; селекцияның генетикалық негіздерін, құстардың Конституциясы мен сыртқы түрін бағалау әдістерін, жұмыртқаларды инкубациялау технологиясын, азықтандыруды, рациондарды құрастыруды, құстарды суаруды және ұстауды, өсімін молайту технологиясын, жас малдарды өсіруді, тауықтар мен бөденелерді ұстауды, азықтандыруды, өнімділіктің әртүрлі бағыттарын зерттейді. Құс өнімдерін өндіретін шаруашылықтарды ұйымдастыру, бройлер тауықтарының, үйректердің, Қаздардың, күркетауықтардың, бөденелердің, Гвинея құстарының және түйеқұстардың ет сапасын анықтауды бағалау. Негізгі өндірістік процестерді механикаландыру жүйелерін және жұмыртқа мен құс мяса өндіру кезеңдерін қарастырады.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top