Биохимия

  • Пән білім алушыларда жасушаның химиялық компоненттерінің, минералдық заттардың білімі мен түсінігін, тамақтанудағы ақуыздардың рөлін қалыптастырады. Қарастырылады:Аминқышқылдары. Ферменттер. Витаминдер. Май еритін және суда еритін витаминдердің сипаттамасы. Көмірсулар. Көмірсулардың тамақтанудағы маңызы, олардың ағзадағы рөлі. Липидтердің жіктелуі. Майлардың түрленуі. Зат және энергия алмасу. Биологиялық белсенді заттар. Гормондар. Антибиотиктер. Токсиндер. Тамақтану физиологиясы.
  • Несиелер 3
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top