Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07211 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

Пәндер

  • Менеджмент

    Пән өнеркәсіптік өндірісті басқаруды, әлеуметтік-экономикалық жүйелерді әзірлеуді, ұйымдастыруды, неғұрлым тиімді пайдалануды (басқаруды) және өндірістік бақылауды зерттейді. Институционалдық салалар бойынша ол кәсіпкерлікке, мемлекеттік әлеуметтік-экономикалық жүйелерге, коммерциялық емес ұйымдарға және т. б. бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • Шетел тілі (кәсіби)

    Бұл пән шет тіліндегі ғылыми мақаланың құрылымы мен стилистикалық ерекшеліктерін; мамандық бойынша ғылыми-техникалық бейіндегі мәтіндердің ағылшын тілінен қазақ немесе орыс тіліне аудармасын; мамандық бойынша қазақ немесе орыс мәтінінің мазмұнын ағылшын тілінде беру (ауызша рефераттау); шет тілінде ғылыми мақалаларды жазу және конференцияларда ғылыми баяндамалармен сөз сөйлеуді оқытады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • Басқару психологиясы

    Магистранттарды жалпы адам психикасының қалыптасуы, дамуы және қызмет етуі, оның құрылымдық компоненттерінің қазіргі заманғы психологиялық теорияларымен, модельдерімен және концепцияларымен, адам тұлғасының дамуы мен қызмет ету заңдылықтарымен, жеке тұлғалық және жеке қасиеттерімен, адамның дамуы мен өмір сүру процесіндегі сапалары мен сипаттамаларымен, тұлға қызметінің құрылымы мен заңдылықтарымен таныстыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • Тағам өндірістері технологиясының ғылыми-теориялық негіздері

    Бұл пәннің мақсаты магистранттарда тамақ өндірісінің технологиялық үрдістерінің ғылыми дүниетанымын қалыптастыру болып табылады. Азық - түлік өндірісінің технологиясы, шикізатты азық-түлікке қайта өңдеу тәсілдерін оқып үйрену іргелі ғылымдар-физика, химия, биология және т. б. заңдылықтарына негізделеді. Технологиялық процестер туралы ғылымның негізінде табиғаттың негізгі заңдары — массаны сақтау заңы және энергияны сақтау Заңы жатыр.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өңдеу өндірістерін цифрандыру

    Пән әр түрлі мақсаттағы астық және астық өнімдері саласындағы қайта өңдеу кәсіпорындарын автоматты басқаруды, сондай-ақ тиісті іріктеу мен орналастыруды үйренеді, сондай-ақ қазіргі заманғы технологияларды дамытудың негізгі кезеңдерін және тамақ өнеркәсібін цифрландыруды үйренеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Ғылыми зерттеулердің негіздері

    «Ғылыми зерттеулердің негіздері» пәнін игерудің міндеттері: қазіргі қоғамдағы ғылымның рөлі мен орны туралы жүйелік көзқарасты қалыптастыру, ғылыми-зерттеу жұмыстарын ұйымдастыру, ғылыми зерттеулердің әдістемесі, әдістері мен әдістері туралы негізгі ережелерді әзірлеу, білім беру және ғылыми зерттеулердің дағдыларын игеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экспериментальдік мәліметтерді өңдеу

    Көпөлшемді статистикалық талдау негізінде зерттелетін процестердің сандық сипаттамасы мен негіздемесін, зерттелетін процестер мен құбылыстарды өзгерту және басқару мәселелерін шешуді, деректерді кеңістіктік формаларда ұсынуды зерттейді. Корреляциялық және регрессиялық талдау жүргізу. Қабілеттілікті қалыптастыру: дискриминантты талдау; факторлық талдау; кластерлік талдау; деректерді графикалық талдау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу және сақтаудың инновациялық технологиясы

    Пән әр түрлі мақсаттағы астық және астық өнімдері саласындағы қайта өңдеу кәсіпорындарын автоматты басқаруды, сондай-ақ тиісті іріктеу мен орналастыруды үйренеді, сондай-ақ қазіргі заманғы технологияларды дамытудың негізгі кезеңдерін және тамақ өнеркәсібін цифрландыруды үйренеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Құрама жем өндірісінің инновациялық әдістері

    Пәннің мақсаты мамандық бойынша бітірушілердің тиімді қызметіне қажетті құрама жем технологиясы болып табылады. Оқуды аяқтау нәтижесінде студенттер мамандық бойынша тиімді қызмет үшін қажетті құрама жем технологиясы саласында теориялық және практикалық білім негіздерін меңгеруі тиіс.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам қауіпсіздігінің критерийлері

    Пән тағамдық құндылықтың және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігінің негізгі критерийлерін, тағамдық шикізаттардың және тамақ өнімдерінің ластану көздерін, ксенобиотиктердің адам денсаулығына зиянды әсерін төмендету жолдарын, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін регламенттейтін нормативтік құжаттарды оқытады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Бидайдың сандық-сапалық есебі

    Пәннің мақсаты астықтың бір типті партияларын қалыптастыру және оны пайдалануды анықтау мақсатында сандық-сапалық белгілері бойынша орналастыру болып табылады. Сапалы белгілері бойынша орналастырудың негізгі принциптерін зерттеу. Сандық есепті жүргізу ережелерін меңгеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Өңдеу өндірістерінің заманауи жабдықтары

    Пәндердің мақсаты азық-түлік тауарларының сапасын және олардың ішкі және сыртқы нарықтағы бәсекеге қабілеттілігін зерделеу астық өңдеу кәсіпорындарының өндірістік-технологиялық зертханалары (ӨТЛ) қызметінің ұйымдастырушылық және практикалық мәселелерін, диірмендердің, Жарма зауыттарының, құрама жем зауыттарының, макарон фабрикаларының дайын өнімінің сапасын арттыру проблемаларын зерделеу болып табылады. Пән өңдеу өндірістерінің машиналары мен қазіргі заманғы жабдықтарының жалпы мәліметтері туралы білімді; технологиялық машиналардың жіктелуін және олардың конструкциясына қойылатын негізгі талаптарды қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамақ өнімдерін реологиялық талдау

    Пәнді оқытудың мақсаты тамақ өнімдерінің сапасының объективті сипаттамаларын алу үшін эксперименттік реологияны қолдану саласында қажетті теориялық және практикалық білім алу болып табылады. Тамақ өнімдерінің физика-механикалық қасиеттерін зерттеу, реологиялық зерттеулерді талдау және жобалау деректеріне сәйкес қайта өңдеу жабдықтарын жобалау. реологиялық эксперимент жүргізу дағдыларын қалыптастыру және эксперименттік деректерді өңдеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Стандарттау, сертификаттау және метрология жүйелері

    Пәннің міндеті өнімнің сапасын арттыру бойынша ұйымдастырушылық, техникалық іс-шараларды жүргізуді регламенттейтін ережелерді әзірлеу және қолдану, стандарттау әдістері, сертификаттау ережелері, стандарттар талаптарын меңгеру және өнімді сертификаттау тәртібі.Метрология,стандарттау және сертификаттау түсінігі,өлшеу жүйесі. Стандарттар категориялары мен түрлері, стандарттау функциялары.ИСО 9000,22000 халықаралық стандарттарының негізгі ережелері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қайта өңдеу өндірісі технологиясының физика-химиялық, биохимиялық және биотехнологиялық негіздері

    Бұл курс тамақ өнімдерін өңдеу кезінде пайда болатын физика-химиялық процестерді, олардың тағамдық құндылығы мен өнімнің қауіпсіздігіне әсерін, ақуыздар мен аз молекулалы азотты заттардың ,липидтердің, қанттардың, крахмалдың, дәрумендердің өзгеруін, жаңа дәм мен хош иісті заттардың пайда болуын, өнімнің құрылымдық-механикалық сипаттамаларының өзгеруін және басқа мәселелерді зерттейді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Жаратылыстану және әлеуметтік-экономикалық ғылымдар саласында жаңа білім алу және оларды кәсіби қызметте пайдалану
  • Шикізаттың, өндірілетін өнімнің сапасын арттыру, қызмет көрсету және тамақ өнімдерін өндіру тиімділігін арттыру үшін ғылыми, практикалық білімдерін көрсету
  • Зерттеу барысында алынған практикалық іс-әрекетте дағдылар мен іскерлікке әрекет ету және әріптестерінің пікірін ескере отырып, өз позициясын қорғау
  • Өңдеу кезінде өнімдерде өтетін физика-химиялық, биотехнологиялық процестерді, олардың тағамдық құндылығына және өнімнің қауіпсіздігін әсерін анықтау
  • Өндірістің технологиялық процесін ұйымдастыру, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарындағы техникалық-экономикалық көрсеткіштер мен маркетингтік қызметке талдау жүргізу
  • Қазіргі заманғы менеджменттің, СМЖ, ТQM, ИСО стандарттарының білімін, теориялық және практикалық мәселелерін көрсете білу
  • Әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып, ұжымды басқару
  • Шетелдік тілдердің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби қарым-қатынас дағдыларын қолдану
Top