Энзимология

  • Биологиялық катализаторлар жөнінде түсінік. Ферменттердің химиялық табиғаты. Коферменттер - НАД, НАДФ, ФАД. ФМН, ТПФ, пиридоксиндік және кобамидтік коферменттер. Липой қышқылы, А-кофермемті, металл иондары. Ферменттер арқылы жүретін реакциялардың кинетикасы мен механизмі. Михаэлис Ментен константасы және оның графигі. Ферменттердің активті және аллостериялық орталығы. Проферменттер және изоферменттер, мультиферменттер туралы түсінік. Иммобилденген ферменттер. Ферменттердің практикалық маңызы. Кіріспе. Ферменттердің құрылымы және жалпы қасиеттері. Ферменттердің химиялық табиғаты. Ферменттердің молекулалық құрылымы. Проферменттер. Күрделі ферменттердің протестикалық топтары мен апоферменттері. Коферменттер, кофакторлар және олардың каталитикалық процестердегі рөлі. Изоферменттер және олардың биологиялық маңызы. Фермент синтезі және оның реттелуі. Ферменттердің әсер ету механизмі. Температура мен рН-ның фермент белсенділігіне әсері.
  • Образовательная программа 7M01505 Биология
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
Top