Қолданбалы механика

  • Мақсаты: тамақ өндірісінің технологиялық жабдықтарының жалпы бөлшектерін жобалау және құрастыру негіздері туралы білімді қалыптастыру. Мазмұны: статика-денелердің тепе-теңдік шарттары, күш, сыртқы күштердің түрлері. Кинематика-механикалық қозғалыс, жылдамдық, үдеу, траектория заңдары. Динамика негіздері. Материалдардың кедергісі-беріктік, қаттылық, беріктік, бөлшектердің тұрақтылығы. Деформация түрлері-созылу-қысу, сдысу, бұралу, иілу және күрделі деформация түрлері. Кернеулі күй теориясының негіздері және беріктігі. Тамақ өндірісі машиналарының бөлшектерін жіктеу, оларға қойылатын талаптар. Механикалық берілістер-беріліс, құрт, үйкеліс, белдік, тізбекті берілістер. Редукторлар. Біліктер, осьтер, муфталар және мойынтіректер. Қосылыстардың түрлері.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top