Тамақ өнімдері технологиясының негіздері

  • Мақсаты: студенттердің тағамдық шикізатты өңдеу жолдары туралы білімдерін қалыптастыру. Мазмұны: Тамақтану ғылымының негіздерін, тамақ өнімдерін және олардың химиялық құрамын (органикалық және бейорганикалық компоненттер) зерттеу; тағамның жекелеген компоненттерінің адам ағзасы үшін маңызы; тамақ технологиясында қолданылатын негізгі компоненттердің қасиеті; тамақ өндірісінің технологиялық процестерінің ғылыми негіздері; тамақ өндірісіне арналған негізгі және қосымша шикізат. Жылу және механикалық өңдеу кезінде шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің физико-химиялық және биохимиялық қасиеттерінің өзгеруі.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top