Шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасын сараптау

  • Мақсаты: шикізаттың, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімнің сапасы мен қауіпсіздігіне қойылатын талаптар туралы білімді кәсіби қызметте пайдалануға бағытталған құзыреттерді қалыптастыру. Мазмұны: Микробтың және вирустың шығу қаупі, паразиттер, токсиндер табиғи шығу тегі, тағамдық қоспалар, генетикалық түрлендірілген нысандар, ыдыс қаптау материалдары, жуу және залалсыздау құралдары), олардың сипаттамасы қарастырылады. Тамақ өнімдерінің жалған екендігін анықтау әдістерін меңгеру және сараптау жүргізу білімі және білігі, өнім түрлерін сәйкестендіру, өнімнің құрамын жоспарлау кезінде сапа мен болжауды арттыру және сапалық көрсеткіштерін анықтау.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top