Тамақ өнімдерінің сенсорлық талдауы

  • Мақсаты: Студенттерге тағам өнімдерінің сапалық сипаттамаларын ескере отырып, органолептикалық көрсеткіштерді ғылыми негізделген сенсорлық талдаудың әдістемесі мен негізгі әдістерін үйрету. Мазмұны: Экономикалық даму және тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз ету мәселелерінде тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылау мәселелері қарастырылады. Азық-түлік өнімдерінің заманауи дегустация талдауларын ұйымдастыра білу, өнім сапасының көрсеткіштері жүйесіндегі сенсорлық белгілердің орнын көрсете білу. Сараптама әдістерінің көмегімен алынған тауардың сапасы мен санының нормативтік құжаттама талаптарына, шарттардың (сатып алу-сату шартының) талаптарына сәйкестігін зерделеу, ақауларды анықтау, халықтың сұранысының қанағаттандырылу дәрежесін бағалау.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top