Майлар және өсімдік майларының технологиясы

  • Мақсаты: өсімдік майлары мен майларды өндіру және өңдеудің технологиялық процестері туралы қажетті теориялық және практикалық білімдерді қалыптастыру. Мазмұны: Майлы дақылдар шикізатының түрлерін, майлы дақылдар шикізатын сақтау және алғашқы өңдеу әдістерін, май экстракциясына тұқымдарды дайындаудың технологиялық операцияларын, өсімдік майы мен дайын өнім өндіруге арналған шикізаттың сапасына қойылатын талаптарды, өсімдік майы өнімдерінің ассортиментін қарастырады. Басқару шешімдерін сәтті қабылдау үшін май-май және эмульсиялық өнімдерді өндіру мен сақтауда болатын негізгі процестерді зерттеу.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top