Сапа жүйесі негізінде тамақ өндірісінің технохимиялық бақылауы

  • Мақсаты: студенттердің шикізатпен дайын өнімнің сапасын зерттеу және бақылау саласындағы білімдері мен дағдыларын қалыптастыру. Мазмұны: Азық-түлік сапасын стандарттау және сертификаттау. Өнім сапасының көрсеткіштері және оларды талдау әдістері. Технохимиялық бақылауды ұйымдастырудың жалпы ережелері. Шикізатпен дайын өнімнің сапасын, қасиеттерін зерттеу әдістері.Сынама алу ережелері. Шикізат сапасын кіріс бақылау. Жартылай фабрикаттарды, технологиялық процестердің параметрлерін және дайын өнімнің сапасын өндірістік бақылау. Ауыз судың сапасын бақылау, жабдықты жуу, дезинфекциялау. Өндірісті технохимиялық бақылау. ХАССП жүйесі.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top