Тамақ өндірістерінің жалпы технологиясы

  • Мақсаты: білім алушыларда тамақ өнімдерінің технологиясы туралы жалпы түсініктерін қалыптастыру болып табылады. Мазмұны: Жануарлардан шыққан шикізаттың химиялық құрамын, физикалық және технологиялық қасиеттерін зерттеу; алғашқы өңдеу, сақтау және тасымалдау шарттары; жануарлардан шыққан шикізатты тоңазытқышта өңдеу (салқындату, мұздату және т.б.); жануарлардан шыққан шикізаттан алынатын өнімдер ассортиментінің сипаттамалары; тамақ өнімдерін өңдеудің технологиялық схемаларын құрудың жалпы принциптері. Азық-түлік өнімдерін әр түрлі критерийлер бойынша жіктеу туралы білімді қалыптастыру: тамақ өнімдерінің біртекті топтары, олардың тағайындалуы бойынша, сақталуына сәйкес.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top