Май өнімдерінің сапасын қалыптастырудың технологиялық процестері

  • Мақсаты: білім алушылардың өсімдік майлары мен тоң майлардың технологиялық процестері туралы білімдерін қалыптастыру. Мазмұны: толық немесе жартылай циклде өсімдік майларын ілеспе қоспалардан тазарту процестерін зерттейді. а) толық тазарту циклі – майды майсыз қоспалардан және олармен байланысты заттардан тазарту процесі, соның ішінде. бос май қышқылдарынан, құрамында фосфоры бар, балауыз, бояғыш заттар мен дәм мен иіс тудыратын заттардан.Май және мұнай өнімдерінің сапасын реттейтін қазіргі заманғы нормативтік құжаттардың құрамы мен мазмұнын зерттеу. Мұнай-май өнеркәсібі кәсіпорындарында өндірістік бақылауды ұйымдастыра білу: мақсаты, түрлері және бақылау объектілері.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top