Май өнеркәсібінде аралас өнімдердің технологиясы

  • Мақсаты: май өнімдері және аралас май өнімдерін өндіру технологиялары саласында білімдерін қалыптастыру. Мазмұны: Майлы шикізаттың түрлерін, майлардың құрамы мен сапасының физикалық- химиялық көрсеткіштерін, қаныққан және қанықпаған май қышқылдарының химиялық құрылымы мен қасиеттерін зерттейді. Цис пен транс изомерлерінің ерекшеліктерін, өнеркәсіптік майлардың жекелеген түрлерінің сипаттамаларын, дәстүрлі шикізаттың арнайы май алмастырғыштарының жіктелуін, май және май өнеркәсібіндегі аралас өнімдердің ассортименті мен өндіріс технологиясын зерттейді.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top