Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар технологиясы

  • Мақсаты: студенттерді тамақ өнімдерін өндіру технологияларымен тағамдық және биологиялық белсенді қоспалармен таныстыру. Мазмұны: тағамдық және диеталық қоспалардың жіктелуі. ҚР мен шет елдерде қолданылатын қазіргі заманғы биологиялық белсенді қоспалар.Табиғи және жасанды тағамдық және биологиялық белсенді қоспаларды өндіру технологиялары. Тамақ өнімдерін өндіруде олардың қолданылуын реттейтін нормативтік және заңнамалық құжаттар. Азық-түлік өнімдерінде қоспаларды қолданудың қауіпсіздік шарттары. Олардың өнім сапасына әсер ету механизмі. Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалары бар тамақ өнімдерін өндіру технологияларын жетілдіру.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top