Азық-түлік өнімдері салаларының технологиясы

  • Мақсаты: студенттердің шикізат пен материалдарды дайын өнімге айналдырудағы практикалық дағдыларын, сонымен қатар осы процесте қолданылатын техникалық құралдарды қолдану әдістерін қалыптастыру. Мазмұны: Ауыл шаруашылығының барлық саласын дамытудың негізін қарастырады. Жануар және өсімдік текті азық-түлік шикізатын, тамақ өнімдерін өндіруде қолданылатын, оның қасиеттерін, сапасы мен қауіпсіздігін, сонымен қатар, оны өңдеу, сақтау және тамақ өндірісіндегі қайта өңдеу тәсілдері мен процестерін зерттеу. Тамақ шикізатының жіктелуі, оның қасиеттері, тағамдық және биологиялық құндылығы, физикалық- химиялық, биохимиялық және микробиологиялық процестері.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top