Тамақ өнімдері технологияларының теоретикалық негіздері

  • Мақсаты: білім алушыларда тамақ өндірісінің технологиялық процестерінің негізінде жатқан заңдылықтар мен негіздерін оқуды қалыптастыру. Мазмұны: Тағам өнімдерінің теориялық негіздерінің сұрақтары және тағамның жеке құраушылары туралы мәліметтер және олардың физиологиялық рөлі, тағам өнімдерінің тиімділігі, негізгі құрамдас заттары және олардың адам тамақтандырудағы рөлі қарастырылады. Жаңа келешегі бар технологияларды зерттеу және шикізатты кешенді қайта өңдеу, қайталама материалдарды тиімді пайдалану, шикізатты, дайын өнімді стандарттау және бағалау. Шикізатты типтік азық-түлік өнімдеріне айналдыратын физика-химиялық, биохимиялық және микробиологиялық процесстерді таңдай білу.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top