Құрастыру негіздері және машина бөлшектері

  • Мақсаты: тамақ кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары машиналарының бөлшектерін, тораптарын теория, есептеу, құрастыру бойынша білімді қалыптастыру. Мазмұны: Тамақ кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары машиналарының бөлшектерін, тораптарын есептеу, құрастыру теориясының негіздері. Машиналар мен жабдықтардың бөлшектері мен тораптарын жобалау мәселелері. Машиналар мен олардың конструкцияларының бөлшектеріне қойылатын негізгі талаптар. Машина бөлшектерін, берілістерді, редукторларды, біліктерді, осьтерді, муфталарды, мойынтіректерді қосу. Құрылымдар, түрлері, материалдары және термиялық өңдеу. Жұмыс қабілеттілігі критерийлері бойынша машиналардың бөлшектері мен тораптарын инженерлік есептеу. Заманауи есептеу техникасын қолдана отырып, жобаланған машиналар мен тамақ кәсіпорындарының механизмдерінің оңтайлы параметрлерін табу.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top