Азық-түлік өнімдерінің құрылымды-механикалық қасиеттері

  • Мақсаты: білім алушылардың тағам шикізаты мен дайын өнімнің құрылымдық-механикалық қасиеттерін бақылау, реттеу және басқару саласында білімдерін, біліктері мен дағдыларын қалыптастыру. Мазмұны: Азық-түлік өнімдерінің құрылымды-механикалық қасиеттерін, материалдардың деформациясы мен ағымын зерттеу. Адгезиялық және фрикциялық қасиеттерді қалыптастыру. Технологиялық процестерді, құрал- жабдықтарды есептеу кезінде физика- механикалық қасиеттерін қолдана білу. Ағынның реологиялық теңдеуін және реологиялық механикалық модельдерді зерттеу. Бұйымдардың сапасын бақылау кезінде физика-механикалық қасиеттерін пайдалану. Реологиялық аспаптардың негізгі мақсаты мен типтері. Дайын болу дәрежесін анықтайтын өнімнің құрылымдық-механикалық, физикалық- химиялық және органолептикалық қасиеттерінің өзгеруін қарастырады.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top