Гигиена және тамақтану

  • Мақсаты: білім алушылардың тағам гигиенасы негіздерін түсінуге, қоршаған орта факторларының адам денсаулығына әсерін бағалауға гигиеналық білім мен дағдыларды меңгеруге бағытталған құзыреттіліктерін қалыптастыру. Мазмұны: Салауатты, рационалды және емдік және профилактикалық тамақтануды зерттеу. Теңгерімді тамақтану принциптерін қарастыру. Халық тұтынатын тамақ өнімдерінің химиялық құрамын, биологиялық құндылығын және сапасын, оларды өндірудің технологиялық процестерін зерттеу, гигиеналық нормалардың сақталуын бақылауға мүмкіндік беретін май және тоң май өнеркәсібінің кәсіпорындары үшін санитарлық ережелерді әзірлеу және зиянкестерге қарсы тұру. май және тоң май өнімдерін өндіру, сақтау және тасымалдау кезіндегі эпидемиялық ережелер.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top