Физикалық және коллоидты химия

  • Мақсаты: физикалық және коллоидтық химияның теориялық және практикалық негіздерін және тамақ өнімдері мен шикізаттағы заттарды талдаудың заманауи әдістерін игеру. Мазмұны: физикалық және коллоидтық химия тамақ өнеркәсібіндегі жаңа технологиялар мен заманауи талдау әдістерінің негізі ретінде. Тамақ өндірісіндегі заттар мен химиялық процестер туралы білім мен жаратылыстану идеяларын қалыптастыру. Осы процестердің механизмін анықтау. Формулалар мен теңдеулер арқылы олардың сандық сипаттамасы. Бұл процестерді термодинамика, кинетика және тепе-теңдік тұрғысынан сипаттау. Талдаудың оңтайлы әдісін таңдау және талдаудың ұтымды схемасын құру, талдаудың заманауи әдістерін қолдану.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top