Диетология және тамақтану гигиенасы

  • Пәнді оқудың мақсаты - студенттерді диеталық өнімдер мен тамақтану гигиенасының негізгі талаптарына сәйкес келетін құрамы мен қасиеттері бар өнімдерді өндірудің толық цикліне дайындау. Студенттер адам физиологиясының негіздерін, теңдестірілген тамақтануды, ұтымды тамақтануды ұйымдастырудың гигиеналық негіздерін, азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін санитарлық-эпидемиологиялық бағалауды үйренеді. Практикалық сабақтар барысында студенттер күнделікті рационның калориялығы мен тағамдық құндылығын есептейді, халықтың әртүрлі топтары үшін негізгі компоненттер бойынша рационды құрастырады, тамақ өнімдерінің сапасын және олардың экологиялық қауіпсіздігін бағалайды, жасын, жынысын және қызмет түрін ескере отырып, тәуліктік энергия шығынын дербес анықтайды. Қорытынды баға портфолио түрінде қалыптастырылады.
  • Несиелер 3
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 3
Top