Тағам өнеркәсібіндегі қолданбалы математика және статистика

  • Пәннің мақсаты-студенттерді математикалық әдістер мен заманауи бағдарламалық есептеу құралдарын қолдана отырып, тамақ өнеркәсібіндегі деректерді өңдеуге және талдауға дайындау. Студенттер мамандандырылған бағдарламалық жасақтаманы қолдана отырып эксперименттік деректерді ұсыну тәсілдерін, экспериментті жоспарлауды, эксперименттік деректердің сипаттамалық сипаттамаларын, корреляциялық және факторлық талдаудың статистикалық гипотезаларын қалыптастыру мен тексеруді, іріктеу параметрлерін статистикалық бағалауды, деректерді өңдеу нәтижелерін талдауды және түсіндіруді үйренеді. Қорытынды аттестаттау жеке жобаны орындау түрінде жүзеге асырылады
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 3
Top