Стандарттау және сертификаттау

  • Пән студенттерді Қазақстан Республикасы мен таяу шет елдердің қолданыстағы стандарттарына сәйкес өнім сапасын басқаруға дайындауға бағытталған. Пән тақырыптарды зерделеуді қамтиды: стандарттаудың принциптері, функциялары мен әдістері; мемлекеттік стандарттау жүйелері, стандарттардың түрлері; ұлттық стандарттар; өнім сапасын бақылау жөніндегі кәсіпорын стандарттары; техникалық шарттар; техникалық регламент; тамақ өнімдерінің сапасы және оларды бағалау әдістемесі; тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында сертификаттау; ИСО стандарттары; тамақ өндірісі саласындағы метрологияның даму тенденциялары. Студенттер стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы серіктес кәсіпорындардың нормативтік-техникалық құжаттамасының нақты мысалдарын зерттейді және ұқсас құжаттарды жасайды. Пәнді оқу барысында студенттер қолданыстағы стандарттар негізінде кәсіпорын стандарттарын, техникалық регламенттерді және өлшемдерді орындау әдістемелерін әзірлейді. Қорытынды бақылау - портфолионы қорғау.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 4
Top