Тағам өнімдерінің сапасына сараптама жүргізу

  • Пәннің мақсаты – студенттерді халық денсаулығы үшін қауіпсіздік тұрғысынан тамақ шикізаты мен дайын өнімдерді бағалауға дайындау. Студенттер тамақ сараптамасы саласындағы негізгі ұғымдарды, терминдерді және анықтамаларды меңгереді; шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің сапасына қойылатын талаптар; негізгі ақаулар, олардың себептері және алдын алу шаралары. Іс жүзінде олар шикізат пен дайын өнімнің сапасын бақылау әдістерін, шикізат пен дайын өнімнің фальсификациясын анықтау әдістерін меңгереді. Қорытынды аттестаттау жобаны қорғау (портфолио, іс) түрінде беріледі, онда студент тамақ өніміне сараптама жүргізуге шақырылады. «Ұлттық сараптама орталығы» ШЖҚ республикалық мемлекеттік кәсіпорнының кәсіпорнында алаңнан тыс сабақтар және жетекші мамандардан шеберлік сабақтары өткізіледі.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 5
Top