Тағамдық химия

  • Пәннің мақсаты-студенттерді тамақ шикізатын өңдеу және дайын өнімді өндіру кезінде болатын негізгі химиялық процестерді түсінуге дайындау. Студенттер тамақ шикізаты мен дайын өнімді сақтау және сату кезінде тамақ жүйелерінің қасиеттерін сақтаудың немесе өзгертудің жалпы заңдылықтарын, сондай-ақ адамның тамақтануындағы тағамдық заттардың рөлі мен маңыздылығын зерттейді. Практикалық сабақтарда студенттер негізгі тағамдық компоненттердің құрамы мен қасиеттерін және жануарлар мен өсімдік шикізатын өңдеу сипатына байланысты олардың қасиеттерін сақтау және өзгерту заңдылықтарын қарастырады; азық-түлік қауіпсіздігі негіздері; Тамақ өнімдеріндегі негізгі тағамдық заттардың құрамы мен сапасын бағалау әдістері. Қорытынды аттестаттау біріктірілген емтихан түрінде өткізіледі
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 3
Top