Гастрономия ғылымы

  • Курстың мақсаты – тамақ дайындау әдістемесінің негізінде жатқан негізгі принциптерді меңгеру, тағамды дайындау және тағамнан ләззат алу. Студенттер тағамның қоғам мен мәдениетке әсерін, соның ішінде тағамның экологияға, саясатқа, өнерге және экономикаға қатысын зерттейді және талдайды. Практикада студенттер тағамның сыртқы түрін жақсарту үшін химиялық әдістермен дәмді өзгертуді және түсін өзгертуді үйренеді; негізгі ингредиенттерді тану және оларды пайдалы тағам дайындау үшін біріктіру. Сондай-ақ олар тағам дайындаудың негізгі принциптерін, дәм деректерін талдау және салыстыруды меңгереді. Курстың соңында студент ұсынылған рецепттің негізін бағалай алады, оған тағам жасаудың ғылыми принциптерін кіріктіре отырып, өз рецептін әзірлей алады. Қорытынды аттестация қорғаумен істі дайындауды қарастырады
  • Несиелер 3
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 3
Top