Тағам қаупсіздігі

  • Пәннің мақсаты: студенттерді физикалық, химиялық және микробиологиялық көрсеткіштері бойынша қауіпсіз тағам өнімдерін алуға дайындау. Студенттер тамақ өнімдерінің қауіпсіздігінің негізгі жүйелерін оқиды; зиянды және бөгде заттардың жіктелуін және олардың шикізат пен тамақ өнімдеріне түсуінің негізгі жолдарын; тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету саласындағы мемлекеттік қадағалау және бақылау. Тәжірибелік сабақтарда студенттер әртүрлі шығу тегі, соның ішінде табиғи, өсімдік және мал шаруашылығында қолданылатын және антропогендік ластаушы заттармен ластану нәтижесінде тағамдық жүйелердің қауіпсіздігін бағалау әдістерін меңгереді; ХАССП жүйесін тамақ өнеркәсібінде қолдану. Сондай-ақ тағамдық қоспалар мен генетикалық түрлендірілген тамақ көздерінің қауіпсіздігі де қарастырылады. Қорытынды аттестация кейс есептерін шешу түрінде жүзеге асырылады.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 7
Top