Тағам жүйелерін зертханалық талдау әдістері

  • Пәннің мақсаты студенттерді тамақ шикізаты мен өнімдерін органолептикалық және аспаптық талдау әдістерін қолдануға дайындау. Зертханалық сабақтарда студент химиялық ыдыстарды және зертханалық құрал-жабдықтарды практикалық қолдану тәсілдерін меңгереді; тағамдық шикізатты, жартылай фабрикаттарды және дайын өнімді органолептикалық талдау әдістерін, сондай-ақ ылғалды, майды, ақуызды және күлді анықтау әдістерін, химиялық және физика-химиялық, оның ішінде хроматографиялық, спектрофотометриялық және т.б.. әдістерді қолдана отырып талдау. Қорытынды аттестаттау- демонстрациялық емтихан түрінде.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 4
Top