Функционалды нутрициология

  • Пәннің мақсаты – адамның жеке ерекшеліктеріне қарай студенттерді тамақтандыруға дайындау. Студенттер дұрыс тамақтану принциптерін, макро және микроэлементтердің маңыздылығын, тағамның химиялық құрамы мен тағамдық құндылығын меңгереді. Тәжірибе жүзінде олар тамақ өнімдерінің құрамындағы негізгі қоректік заттар мен компоненттерді, олардың зат алмасуын және адам ағзасына функционалды әсерін қарастырады; биологиялық белсенді қоспаларды (ББҚ) қолдану мүмкіндіктерін және олардың адам ағзасына әсерін меңгереді. Қорытынды аттестаттау – аралас емтихан
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 4
Top