Биохимия

  • Пәннің мақсаты - студенттерді тағамдық шикізатқа биохимиялық зертханалық зерттеулер жүргізуге дайындау. Студенттер тірі ағзаларды құрайтын химиялық қосылыстардың құрылысы мен қасиеттерін, биохимиялық процестердің негізгі заңдылықтарын және зат алмасудың реттелу механизмдерін оқып үйренеді. Практикалық сабақтарда студент шикізат пен тамақ өнімдерінің химиялық құрамын анықтау әдістерін, соның ішінде белоктарды, майларды, көмірсуларды және т.б. анықтау әдістерін қолданады. Қорытынды аттестаттау - демонстрациялық емтихан түрінде.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top