Тағам және қайта өңдеу объектілерін жобалау

  • Пән студенттерді тамақ және қайта өңдеу объектілерін жобалауға дайындауға бағытталған. Студенттер жобалаудың жалпы мәселелерін, азық-түлік және қайта өңдеу объектілерін нормативтік құжаттардың талаптарына, оның ішінде экологиялық стандарттарға сәйкес жобалау әдістемесін және т.б. Тәжірибелік сабақтарда студенттер негізгі шикізат есептеулерін, жабдықтар мен алаңдарды есептеуді орындайды; олар кәсіпорынның аппараттық-технологиялық сұлбаларын, жүк ағындарының схемаларын, бас жоспарды, тамақ кәсіпорнының негізгі цехтарының сызбасын және цехтардағы құрал-жабдықтардың схемасын жасайды. Жеке тапсырмалар аймақтық кәсіпорындарды жобалаудың нақты шарттарын ескереді. Студенттер дәстүрлі және инновациялық жобалар мен технологиялар негізінде кәсіпорынның өзіндік құны мен рентабельділігін есептей отырып, техникалық-экономикалық негіздеме (техникалық-экономикалық негіздеме) түрінде негізделген шешімдерді ұсынатын болады. Нәтижелер жобаланған тамақ немесе қайта өңдеу кәсіпорны түріндегі жобаны комиссиялық қорғауда ұсынылады
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 6
Top