Жасанды тамақ өнімдері

  • Пән студенттерді ақуыздан жасанды тағамның әртүрлі түрлерін алуға дайындауға бағытталған. Студенттер жасанды тағамның негізгі ерекшеліктерін зерттейді; өсімдік, жануар және микробтық ақуыз жасанды тағамға шикізат ретінде; ақуызды жасанды тағамға өңдеудің физика-химиялық негіздері. Жасанды тағамдарды көп компонентті желе ретінде де зерттейді; желе желеінің құрамын, қасиеттерін және құрылымын реттеу. Практикалық сабақтарда студенттер жасанды өнімдерді алу тәсілдерін меңгереді: жасанды сүт және сүт өнімдері, жасанды жарма-макарон өнімдері, жасанды ет өнімдері (тартылған ет пен талшықты құрылымнан жасалған бұйымдарды имитациялайтын), жасанды қуырылған картоп, жасанды дәнді уылдырық және т. б. қорытынды аттестаттаудың нәтижесі жеке жобаны орындау болып табылады
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 7
Top