Микробиология

  • Пәннің мақсаты - студенттерді тамақ өнеркәсібінде микробиологиялық талдау әдістерін қолдануға дайындау. Пән технологиялық өндірістік циклдің және дайын өнімнің қауіпсіздігін қамтамасыз етудің қолданыстағы әдістері мен жолдарын зерттеуді қамтиды. Студенттер микробиологияның пәні мен міндеттерін, микроорганизмдердің систематикасы мен номенклатурасын, бактериялардың морфологиясы мен физиологиясын, микроорганизмдер генетикасын оқиды. Практикалық сабақтарда студент қоректік орталарды дайындайды және таза дақылдарды бөліп алу әдістерін және дезинфекциялау әдістерін меңгереді. Қорытынды аттестаттау - демонстрациялық емтихан түрінде.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top