Технологиялық нутрициология

  • Мақсаты – тағамның емдік-профилактикалық (диеталық және функционалдық) қасиеттерін сақтауға және арттыруға бағытталған технологиялық әдістер мен құралдарды пайдалана отырып, студенттерді тамақ өнімдерін әзірлеуге дайындау. Пән мыналарды қамтиды: функционалдық тағамдарды құру принциптері, диеталық тағамдардың артықшылықтары, тамақтану және функционалдық тамақтану түсініктерін теориялық және практикалық дамыту, тағамдық жеткіліктілікті бағалау, функционалды және диеталық тағамдардағы маңызды қоректік элементтерді оңтайландыру. Тәжірибелік сабақтарда студенттер әртүрлі өнімдердің өзара әрекеттесуін, олардың құрамын, биологиялық белсенді қоспалардың адам ағзасына әсерін, адам денсаулығын жақсарту мақсатында дәрумендердің реттелуін анықтайды, адамның өмір салтын ескере отырып, диетаны, диетаны құрастырады. Пән аралас емтиханмен аяқталады.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 6
Top