Тамақ өнімдерін өңдеудің заманауи жабдықтары мен әдістері

  • Пән студенттерді заманауи жабдықта тамақ шикізатын өңдеудің дәстүрлі және жаңа әдістерін қолдануға дайындауға бағытталған. Студенттер тамақ өнімдерін өндіру жабдықтарының жіктелуін, қауіпсіздік ережелерін, оқу жабдықтарын пайдаланудың теориялық негіздерін, тамақ жүйелерін электр тогымен және микротолқынды пешпен, ИҚ сәулеленуімен, электр өрістерімен, ультрадыбыспен, импульстік және пульсациялық әдістермен және т. б. Практикалық сабақтарда студенттер тамақ жабдықтарында жұмыс істеу дағдыларын алады, Тамақ өнімдерінің құрылымдық-механикалық, электрофизикалық, акустикалық және басқа да сипаттамаларын және олардың арасындағы сапалық және сандық байланысты талдайды; стационарлық жағдайда және ағымда әртүрлі сипаттамаларды өлшеу әдістері. Қорытынды аттестаттау біріктірілген емтихан түрінде өткізіледі.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 6
Top