Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы

  • Пәнді оқудың мақсаты студентті қоғамдық тамақтандыру өнімдерін өндіруге дайындау, атап айтқанда шикізатты ұтымды пайдалану, қалдықсыз және енгізу жоғары сапалы өнім дайындаудың ресурс үнемдейтін технологиясы сапасы. Студенттер аспаздық өңдеу процесінде шикізаттың технологиялық қасиеттерінің, олардың химиялық құрамының және өнімнің жаңа қасиеттерінің қалыптасуының арасындағы байланысты көруге үйренеді. Практикада студенттер шикізатты өңдеудің, жартылай фабрикаттардың кең ассортиментін, дайын тағамдарды, аспаздық және кондитерлік өнімдерді дайындаудың технологиялық процестерін меңгереді; Сондай-ақ іс жүзінде олар ыдыс-аяқтың дизайны мен таралу эстетикасын, қолданылатын шикізат пен дайын өнімнің сапасына қойылатын стандарттар талаптарын, техникалық шарттарды және технологиялық шарттарды зерттейтін болады. Қорытынды аттестаттау практикалық тапсырма түрінде өткізіледі.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 5
Top