Тамақтану гигиенасы

  • Пән дені сау және науқас адамды ұтымды тамақтандыруды ұйымдастырудың негізгі принциптері, алдын алу және ағымдағы санитарлық-эпидемиологиялық қадағалауды, санитарлық-эпидемиологиялық тексеруді ұйымдастыру және тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары үшін санитарлық нормалар мен ережелердің негіздері туралы білім береді. Пәнді игеру барысында студенттер диеталық, емдік-профилактикалық тамақтануды әзірлеу және ұйымдастыру қағидаттарына сәйкес тамақ өнімдерінің сапа көрсеткіштерін бағалауды үйренеді, тамақ өнімдерімен байланысты жұқпалы және жұқпалы емес аурулардың пайда болу және таралу себептерін, жағдайлары мен қауіп факторларын анықтауды үйренеді, сондай-ақ олардың алдын алуды жүзеге асыруды үйренеді.
  • Образовательная программа 6B10115 Медико-профилактикалық ісі
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
Top